به دلیل حساسیت بالا و واکنش پذیری مواد اولیه صنایع غذایی و آرایشی-بهداشتی، نگهداری و انبارش این مواد باید در شرایط خاص و محل مناسب صورت گیرد. از این رو، شرایط و قوانین خاصی در خصوص انبارهای غذایی توسط سازمان غذا و دارو تعیین گردیده است که رعایت این موارد باعث نگهداری اصولی و عدم آسیب رسانی به کالا می گردد.
بنابراین، تفاوت های چشمگیری بین انبار عمومی کالا با انباری که به صورت تخصصی از محصولات غذایی، آشامیدنی و آرایشی-بهداشتی نگهداری می کند وجود دارد.
در اینجا قصد داریم به صورت مختصر شما را با این شرایط آشنا کنیم.

1) تهویه و شرایط انبار :
▣ نگهداری تمامی مواد اولیه غذائی و آرایشی بهداشتی داخل فضای سرپوشیده
▣ وجود دماسنج و رطوبت سنج داخل سالن ها و کنترل روزانه اطلاعات
▣ مجهز بودن سالن ها به سیستم تهویه
▣ مجهز بودن ورودی هواکش ها به توری
▣ مناسب بودن دمای انبار با توجه به شرایط خاص نگهداری محصول

2) نحوه چیدمان و وضعیت کالاها :
▣ استفاده از روش FIFO : FIFO مخفف عبارت First in, First Out و یکی از روش های معروف مدیریت موجودی انبار می باشد. در روش فایفو، ورود و خروج کالاها به این شکل است که قدیمی ترین کالای وارد شده، زودتر از بقیه کالاها از انبار خارج می شود. با استفاده از این روش، کالایی که تاریخ انقضای آن نزدیک تر است زودتر از انبار خارج می شود و خطر اکسپایر شدن مواد اولیه به حداقل می رسد.
▣ عدم نگهداری محصولات تاریخ مصرف گذشته
▣ عدم نگهداری محصولات فاقد مجوزهای معتبر بهداشتی
▣ وجود مکان مناسب جهت نگهداری کالاهای ضایعاتی و مرجوعی
▣ وجود سوابق ورود و خروج کالاها از انبار
▣ رعایت فاصله مناسب پالت ها از دیوار انبار در حدود 20 سانتی متر و فاصله بین پالت ها از یکدیگر در حدود 50 سانتی متر
▣ عدم نگهداری محصولات دارای تاثیرات سوء بر یکدیگر در یک مکان :
✪ به عنوان مثال، در صورت مجاورت ماده آمونیوم بی کربنات در کنار دکستروز آنهیدروز، گاز حاصل از آمونیوم بی کربنات منجر به کلوخه شدن ماده دکستروز می شود.

3) محوطه بیرونی سالن ها :
▣ مناسب بودن نظافت محوله بیرونی سالن ها
▣ مفروش بودن محوطه بیرونی انبار با مواد مناسب و مقاوم به منظور جلوگیری از ایجاد گرد و غبار
▣ وجود شیب مناسب زمین به گونه ای که تجمع آب صورت نگیرد و آب به سالن ها نفوذ نکند
▣ عدم نگهداری هرگونه محموله سلامت محور در محوطه
▣ وجود سکوی تخلیه و بارگیری با ارتفاع و مساحت مناسب

4) وضعیت درب های انبار :
▣ بسته بودن و درزبندی کامل کلیه درب ها
▣ مجزا بودن درب های ورودی تردد کارکنان و ترابری کالا
▣ مناسب بودن جنس درب ها از مصالح مقاوم و قابل نظافت

5) کف انبار :
▣ مناسب بودن جنس کف سالن ها به نحوی که مقاوم، صاف، غیر قابل نفوذ و قابل شستشو باشند.
▣ مناسب بودن نظافت کف انبار

6) سقف انبار :
▣ جنس سقف باید مقاوم، بدون درز و شکاف و قابل نظافت باشد.
▣ طراحی سقف باید به گونه ای باشد که مانع تبادل حرارت و رطوبت باشد.

7) پنجره ها :
▣ مجهز بودن پنجره ها به توری مناسب
▣ مناسب بودن وضعیت پنجره ها و شیشه ها ( عدم شکستگی )

8) تجهیزات جابجایی و انتقال کالا :
▣ دارا بودن امکانات و تجهیزات جابجایی مناسب

9) تجهیزات ایمنی و اطفای حریق :
▣ مجهز بودن انبار به تجهیزات ایمنی ( جعبه کمک های اولیه و ... )
▣ مجهز بودن به سیستم اطفاء حریق
▣ معتبر بودن زمان مربوط به شارژ کپسول آتش نشانی

10) کنترل حشرات، حیوانات و جوندگان موذی :
▣ کنترل حشرات، حیوانات و جوندگان موذی
▣ کنترل PEST ( برنامه کنترل آفات ) توسط شرکت دارای صلاحیت

11) وضعیت بهداشتی کارگران :
▣ پرسنل انبار می بایست دارای کارت بهداشت باشند.
▣ کارکنان انبار می بایست لباس و پوشش مناسب باشند.

با کنترل و نظارت منظم و دقیق بر موارد یاد شده، مفتخریم که با بالاترین گرید کیفی انبار  غذایی در خدمت شما عزیزان باشیم.