همانطور که می دانید، انبار، یکی از نیازهای مهم و اساسی شرکت های تولیدی، بازرگانی و کارخانجات می باشد. حال برای رفع این نیاز و فراهم کردن بستری جهت نگهداری کالا، 3 راه وجود دارد که می توان با توجه به استراتژی مدیریت شرکت، یکی از آن ها را برگزید. با ما همراه باشید تا با جزئیات بیشتر، به بررسی این سه راه بپردازیم.

1) خرید انبار :
اولین گزینه خرید ملک جهت احداث انبار یا خرید انبار به صورت آماده می باشد. خواب سرمایه نسبتا هنگفت و هزینه های بالای اجرایی و نگهداری، معمولا باعث صرف نظر از انتخاب این گزینه می شود، زیرا که با تخصیص آن هزینه به بخش تولیدی و یا بازرگانی سودآوری بالاتری را می توان رقم زد.

2)  اجاره انبار :
اجاره انبار می تواند به صورت دربست یا به صورت متراژی باشد. در این حالت، شما پس از تحویل گرفتن انبار می بایست نیرو و امکانات خود را مستقر نموده و امور تخلیه،چیدمان، بارگیری و ثبت ورود و خروج ها توسط کارکنان شما صورت گیرد.  

3) همکاری با انبار عمومی :
با این روش، تمامی امور تخلیه، چیدمان و تخلیه توسط تجهیزات و نیروهای انبار انجام می گردد و مسئولیت تحویل گرفتن و تحویل دادن کالا و ثبت ورود و خروج کالا با انبار هست. بنابراین، بخش عمده ای از امور و مسئولیت ها به انبار واگذار می گردد و شرکت های بازرگانی می توانند در زمان و هزینه های خود صرفه جویی کنند.

حال که با این سه روش آشنا شدیم، بهترین روش کدام است؟

برای اجاره انبار به صورت متراژی برای مدت مشخص، احتمالاتی وجود دارد که ممکن است باعث ایجاد هزینه های مضاعف گردد. برای مثال شرکتی با یک انبار قراردادی یکساله بابت فضای 500 متری منعقد می کند، احتمالاتی همچون تاخیر ارسال کالا از کشور مبدا، عدم تخصیص ارز برای ترخیص کالا در گمرک و ... می تواند منجر به خالی ماندن انبار و پرداخت چندین ماه اجاره گردد.
اما در روشی که به صورت حق العمل کاری با انبار عمومی همکاری می گردد، لازم نیست نگران هیچ کدام از این موضوعات باشید !

بنابراین، با توجه به شرایط حال حاضر، اقتصادی ترین راه، همکاری به صورت حق العمل کاری با انبار عمومی می باشد.